Artist liric, soprană, Universitatea Națională de Muzică, București (2000-2006)
Muzician specializat la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția (2018) și Institutul Orff din Salzburg, Austria (2019).
Solistă a Operei Comice pentru Copii, București (2007-2017) și colaboratoare în diferite spectacole ale Operei Naționale Române, București.
A absolvit Liceul de Muzică ,,George Enescu”, secția canto clasic, București (2000).
Ioana a imprimat printre alte proiecte vocea cd-ului ,, Cântecele lui Zélie”, volum ce conține melodii compuse de Anne Claire Rey Bellet.
,,De mică mi-a plăcut să improvizez, să mă joc cu sunetele, cuvintele, să descopăr diferite instrumente. Mi-a plăcut lumea mea muzicală, simplă, jucăușă, liberă. O păstrez și acum”
Sub îndrumarea Ioanei poți participa la MIMA Muzica Brașov la atelierele muzicale de grup și la cele individuale (canto și pian).
Profesor de pian, certificat UNMB – secţia pian principal, Universitatea Alternativă – self-directed learning. Specializări în pedagogiile active ORFF, Kodaly şi Dalcroze la București și Verona (2018).
Consideră că muzica este o resursă valoroasă în viata fiecărui om. Datoria noastră, că educatori, este de a le oferi celor din jur – copii și adulți – posibilități nelimitate pentru a-și valorifica această resursă într-un context liber.
,,Copiii sunt pentru mine o rezervă permanentă de imaginație și o sursă de inspirație”.
Pe lângă formarea muzicală în cadrul Liceului de Artă din Brașov și Universității Naționale de Muzică din București, a studiat doi ani la Universitatea Alternativă experimentând sistemul de educație nonformal, autonomia în învățare și antreprenoriatul în educație. Este specialiată în pedagogii active ORFF, Kodaly şi Dalcroze, cu certificări în România şi Italia.
Din 2015 face parte din echipa de organizare a Festivalului și Concursului George Enescu.
,,Dragostea pentru muzică și pasiunea pentru educație sunt, pentru mine, ingredientele de baza în lucrul cu copiii. Alături de acestea, valorile și misiunea programelor MiMa completează viziunea mea despre educația muzicală valoroasă, atât de necesară în sistemul de învățământ din România”.
Absolvent al Facultății de Muzică, Universitatea Transilvania Brașov, secția Interpretare Muzicală Instrumentală-Pian (2019) și masterand în cadrul aceleiași Universități (2021). Incepând cu anul 2021 este profesor de pian titular al Liceului de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.
În anul anul 2015 a absolvit Liceul de Arte ,,Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, secția Interpretare Muzicală Instrumentală-Pian.
Arnold își dorește să insufle dragostea pentru muzică în rândul copiilor, tinerilor și adulților pentru ca ei si să descopere plăcerea de a cânta la instrument cu pasiune.
Cu Arnold poți urma cursuri de pian la MIMA Muzică Brașov începând cu vârstă 7+
A absolvit cursurile de master în Tehnică și Artă Muzicală a secolului XX (2014) și este licențiat în Pedagogie Muzicală (2012). Doctorand al Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, an terminal (doctorat profesional).
Vlad Isac a început studiul pianului în cadrul Liceului de muzică ,,Tudor Ciortea” din Brașov. La vârsta de 12 ani s-a dedicat studiului tobelor iar primul angajament îl avea deja la 14 ani ca toboșar. In prezent activează în Florin Giuglea Group. In anul 2016 a devenit endorser Yamaha și de atunci susține prezentări în diferite orașe din țară.
În perioada 2012-2021 a fost profesor de tobe la Școală Populară de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” din Brașov, implicare ce a condus la specializarea și formarea multor tineri. Din 2019 activează ca profesor asociat al Facultății de Muzică din Brașov.
Vlad este producător muzical și compozitor de muzică de film.
La MIMA Muzica Brașov va coordona clasa de compoziție si improvizație pian pentru copii si tineri, cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani.
Corina Csomortáni a absolvit Liceul de Artă din Braşov și apoi a continuat studiile universitare şi de master ale Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca cu specializarea interpretare muzicală – vioară.
După terminarea studiilor devine profesor de vioară la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca apoi la Liceul de Muzică Tudor Ciortea din Braşov. În prezent este membră a orchestrei Filarmonicii din Brașov și membră în formaţia camerală 4Tune Quartet.
“Pasiunea pentru muzică am construit-o de la vârste mici. Copilăria este o perioadă specială, în care mintea este receptivă și deschisă pentru a explora lucruri noi și momentul oportun pentru a descoperi pasiunea pentru muzică și abilitățile necesare cântatului. “
Cursurile de vioară sunt recomandate de la vârsta de 6+
Absolventă a Liceului de Arte ,,Margareta Sterian” din Buzău, a început studiul flautului la vârsta de 12 ani. A absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, specializarea interpretare muzicală-flaut. În prezent ,urmează cursurile de master având specializarea ,,Stil și performanță în interpretarea instrumentală”
,,Toți acești ani muzicali m-au făcut să realizez cât de important este să dăm mai departe ceea ce simțim precum artiști, muzicieni. De aceea, îmi doresc să împărtășesc cât mai mult din pasiunea mea fără să conteze vârsta; niciodată nu este prea târziu sau prea devreme, atâta timp cât contribui la dezvoltarea ta!”
Kinda a început studiul pianului la vârsta de 7 ani și a absolvit Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. În prezent este studentă la Facultatea de Muzică din Brașov la secția Interpretare Muzicală Instrumente – Pian.
„Creativitatea joacă un rol important în educație, de aceea este o provocare să lucrez cu elevi de diferite vârste, abilități și personalități. Mă umple cu entuziasm faptul că pot transmite ceea ce am învățat până acum și în același timp pot dobândi experiențe noi. Pentru mine predarea nu este o oportunitate ci un scop. Timpul petrecut cu copiii confirmă că a meritat să aleg muzica.”
Cu Kinda poți studia pianul la MIMA Muzica Brașov începând cu vârsta 7+ , în limba română cât și în limba maghiară.
Zsombor a obținut diploma de licență (2021) și de masterat (2023) la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, specializarea Interpretare Muzicală Instrumentală-Chitară.
A fost bursier Erasmus la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, la clasa de chitară a profesorului Csáki András. A început predarea instrumentului încă din anii de liceu iar din anul 2020 este profesor de chitară al Liceului de Arte “Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.
A participat la multe cursuri de măiestrie interpretativă, având ocazia să-și perfecționeze tehnica instrumentală, îmbogățindu-și cunoștințele muzicale și să experimenteze multiple metode de predare ale instrumentului său preferat – chitara clasică.
Provine dintr-o familie numeroasă, astfel a avut posibilitatea de a învăța diverse modalități de relaționare cu copii de vârste diferite.
Cu Zsombor, la MIMA Muzica poți studia chitară de la 6+, în limba română cât și în limba maghiară.
Beatrice este absolventă a Facultății de Litere și a Master-ului din cadrul Universității Transilvania Brașov și este pasionată de pictură.
A ilustrat cărți pentru copii și are proiecte de acest gen și în prezent. Visul ei e să scrie povești pe care să le ilustreze.
Beatrice a predat și susținut cursuri de tehnici de reinterpretare și vopsire a mobilei. A conceput o pagină online, Bob Paints, unde își exprimă emoțiile și trăirile prin ilustrații gingașe, legate strâns mai ales de sufletele copiiilor.
,,Întotdeauna am avut o conexiune specială cu copiii și mi-am dorit să le dăruiesc ceva care să le bucure sufletul. Ceva ce să le rămână și să transmita mai departe fie că este vorba despre o tehnică în desen sau doar un sentiment frumos pe care să il exprime prin artă.
Cu Beatrice poți urma atelierul ,, Sunet și culoare” la MIMA Muzica, la categoria de vârstă 4-6 ani și 6-8 ani.
Mila a absolvit Școala de Muzică din Polonia, la clasa de violoncel, apoi a devenit maestru de artă cu specializarea compoziție, conducere și teoria muzicii în Wroclaw, Polonia. Are succes în predare, inclusiv la nivel primar, secundar și universitar. Este o fire deschisă la diferite metode de învățare. A colaborat cu grupuri muzicale la diverse evenimente culturale în Europa. Violoncelistă în trio cu repertoriul, inclusiv multe dintre propriile sale creații.
„Sunt convinsă de faptul că studiul la un instrument modelează trăsături mature de personalitate, învață gestionarea timpului, disciplina, crește atenția și concentrarea. Muzica stimulează ambele emisfere ale creierului. În acest fel, nu numai că întărește memoria, ci și capacitatea de învățare a copilului. Cu cât se antrenează mai mult, cu atât dezvoltarea intelectuală a copilului este mai bună. Atunci când primii pași în muzică sunt făcuți într-o atmosferă plăcută, familiară și fără stres cu profesorul potrivit, rezultatele sunt și mai bune.”
Poți urma cursuri de violoncel, la MIMA Muzica Brașov, începând cu vârsta de 7+
Te așteptăm să descoperi timbrul cald și rafinat al violoncelului alături de Mila!
Cursurile de violoncel se pot susține in limba romană, poloneză si engleză.
Maria este îndrumătoarea atelierelor noastre de canto pentru copii, tineri și adulți.
Soprana, Maria Pană a absolvit Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște iar ulterior și-a finalizat studiile universitare la Brașov absolvind studiile Universității Transilvania din Brașov, specializarea canto clasic (licență și master) între anii 2018-2024.
Fire extrem de studioasă și preocupată să își perfecționeze tehnică și metodele de predare a cântului vocal, a parcurs numeroase Masterclass-uri și are multe participări la concursuri naționale și internaționale dar și recitaluri, festivaluri, concerte etc.
În prezent Maria mai este profesor de artă vocală-canto la Liceul de Muzică ,, Tudor Ciortea’’ și colaborează cu Opera Brașov.
De-a lungul carierei sale a fost preocupată de lucrul cu copiii, indiferent de vârstă.
Cu Maria puteți urma lecții de canto indiferent de varstă (în limba romană si engleză).