Ateliere Dalcroze cu Anne-Claire Rey-Bellet

6000 lei20000 lei

Vineri, 27 septembrie, la MIMA Muzica Brașov vă invităm să participați la atelierele dedicate copiilor, seniorilor dar și cadrelor didactice, coordonate de Anne-Claire Rey-Bellet.

Solicită mai multe detalii

Descriere

Anne-Claire Rey-Bellet, minunata compozitoare a colecției de albume „Cântecele lui Zélie” vine la MIMA Muzica Brașov, vineri, 27 septembrie.

Mentor MIMA Muzica, unul dintre cei mai respectați pedagogi ai Institutului Jaques-Dalcroze din Geneva, ca profesoară de Ritmică Dalcroze, Anne-Claire Rey-Bellet este o parte esențială din tot ceea ce însemnăm în momentul de față.

Pentru că are meritul de a fi prezentat pentru prima oară Metoda Dalcroze în România – la Sala Radio din București, în 2013.

Fiindcă este fondatoare a Asociației Dalcroze România, împreună cu Ana Voinescu, Oana Cosmovici și Mireille Weber – în 2014.

Pentru că de atunci a revenit cu generozitate și constanță, la București, oferind cursuri de două ori pe an.

Pentru că e minunata compozitoare a colecției de albume „Cântecele lui Zélie”: dintre acestea, 41 de cântece didactice cu sugestii pedagogice de mișcare au fost traduse și înregistrate în limba română de către echipa de pedagogi MIMA, cântece cuprinse în cele 2 cărți editate în România: „Cântecele lui Zélie” (editată în 2019) ce cuprinde o selecție din primele 3 volume ale colecției originale, apoi „Cântecele lui Zélie” vol. 5 (editată in 2023). Aceste 41 de cântece constituie baza repertoriului didactic MIMA, alături de multe alte cântece traduse din repertoriul internațional al copiilor. Înregistrările au fost supervizate de autoarea-compozitoare Anne-Claire Rey-Bellet.

Metoda Dalcroze este o pedagogie activă şi muzicală ce porneşte de la ideea că primul nostru instrument este corpul. Pune accentul pe legătura esențială dintre mișcarea corporală și muzicalitate. Ideea principală este aceea că nu putem întelege ceva ce nu simțim.  Făcând apel la simțul kinestezic în relație cu simțul muzical, corpul devine primul instrument ce creează imagini motrice care, mai apoi, servesc de referință pentru învățare și intepretare.

Ritmica Jaques-Dalcroze, al cărei centru mondial se găsește la Institutul Jaques Dalcroze din  Geneva, este o abordare interactivă și pluridesiciplinară a muzicii, care permite dezvoltarea și exersarea facultăților motrice, afective, spațiale și intelectuale în grup și în spațiu, în legatură cu muzica. Scopul său este să dezvolte muzica în totalitatea ființei umane, să simţim prin mișcare emoțiile muzicii înainte de orice analiză. Această metodă creează legături între auz, corp și spirit, grație puterii stimulante sau calmante a muzicii. Ea «pune în legătură mișcările naturale ale corpului, ritmurile muzicii și capacitățile de imaginare și reflecție», după cum spune creatorul sau, muzicianul elvețian Émile Jaques-Dalcroze.

Tehincile metodei Dalcroze reprezintă un instrument curent în arhitectura atelierelor MIMA.

Orarul atelierelor:

09.15- 10.00 Atelier de ritmică Dalcroze pentru Seniori

10.30-11.10 Atelier de ritmică pentru copii 6-7 ani

15.30-16.30 Impro Pian, lecție deschisă de improvizație la pian pentru copii

17.00-17.40 Atelier de ritmică Dalcroze părinte-copil

18.00-21.00 Workshop cadre didactice și adulți încântați de această metodă.

Tarife acces:
Tarif părinte-copil: 120 RON
Tarif cadre didactice: 120 RON
Tarif adulți: 200 RON
Tarif seniori: 60 RON

REDUCERI acordate:  Pentru cursanții MIMA ce participă la cursurile noastre în 2024-2025 se oferă o reducere de 15% .

Costul biletului de acces este nereturnabil (îl puteți oferi cuiva drag în cazul în care nu veți mai putea ajunge).

Condiții de participare la atelier

Accesul în sălile MiMa Muzica se face fără încălțările de exterior.
Va recomandam sa va aduceti o pereche de pantofi sau o pereche de sosete pentru a fi purtate în interior.

Detalii înscriere

Pentru a vă înscrie, vă invităm să completați formularul de înregistrare situat în colțul din dreapta sus a programului. Pentru mai multe detalii, ne puteți scrie pe adresa info@mimabrașov.ro sau ne puteți contacta pe +40770417327 (prin Apel, SMS, Whatsapp), precum și pe pagină  noastră de Facebook.  

Vă așteptăm cu drag!

Detalii practice

Pedagogi
Număr ateliere 1 ateliere
Durata atelier min
Vârsta ani
Data de început
Adresa(e)

Informații suplimentare

Categorie vârstă

2-4 ani, copii, cadre didactice, adulți, seniori

Ziua/ora

vineri, ora 09.15, vineri, ora 15.30, vineri, ora 17.00, vineri, ora 18.00