Vino cu clasa ta!

3000 lei4000 lei

Echipa MIMA Muzica organizează ateliere de muzică, mișcare creativă și artă la care grupurile de copii însoțiți de cadrele didactice pot participa împreună.
Descoperă cu ai tăi colegi lumea prin muzicămișcare și artă!

 

 

Solicită mai multe detalii
Categorii: , Etichetă:

Descriere

MIMA Muzica colaborează cu grădinițele si  şcolile oferind ateliere de educație muzicală, mișcare creativă, muzică și artă.
Atelierele sunt dedicate grupelor de copii.

Pedagogii MIMA au experiența atelierelor de grup fiind familiarizați cu dinamica claselor.

Educatorii/învățătorii/profesorii grupelor participă alături de copii la ateliere și beneficiază, de asemenea, de conexiunea cu aceștia ce se crează prin intermediul muzicii, artei și mișcării/dansului.

Ateliere de educație muzicală prin mișcare

Atelierele MIMA sunt bazate pe metode de pedagogie activă Dalcroze, Orff și Kodaly și includ familiarizarea copilului cu instrumentele muzicale acustice, în special cu instrumentele de percuție (xilofon, metalofon/glockenspiel, tobe, tamburine, maracas, castaniete, guiro, etc.). Folosim diverse materiale cum ar fi: eșarfe, mingi, săculeți senzoriali, cercuri, etc.

Vom cânta, ne vom mișca odată cu sunetele, vom explora instrumente muzicale elementare, vom învăța ritmuri de bază cu care să ne acompaniem, vom folosi un arsenal bogat de materiale senzoriale ce stimulează motricitatea şi comunicarea copiilor (eșarfe colorate, mingiuțe, saculeți, cercuri, cuburi de lemn, parașută ș.a.). Pe parcursul atelierelor de muzică vom asculta în mod activ (prin mișcare) cele mai frumoase fragmente de muzică clasică, jazz, muzica lumii și nu numai.

Cursurile de muzică MIMA implică utilizarea de jocuri de stimulare a atenției, a auzului muzical, prin cântece însoțite de gesturi, prin audiție activă (mișcare pe muzică), prin activități improvizatorice, vocale sau instrumentale, într-un mediu în care se pune accent pe interacțiune, pe dialog sonor permanent.

Atelier de mișcare creativă 

Mișcarea creativă este un tip de dans improvizat care oferă copiilor stimuli pentru a explora diferite stiluri de mișcare. Acest atelier de dans ajută la dezvoltarea abilităților fizice, la folosirea energiei într-un mod creativ, la încrederea în sine și la o mai bună exprimare prin mișcarea corporală. Pe parcursul sesiunii lucrăm cu noțiuni de bază din dans: spațiu, ritm, calitate de mișcare, conștientizare corporală.

Atelierul de mișcare creativă cultivă și dezvoltă abilitățile de exprimare artistică a copiilor. Exprimarea artistică este atât de firească pentru copii, dar dacă aceștia cresc într-un mediu în care creativitatea nu este explorată suficient, această abilitate devine latentă și poate să rămână inertă de-alungul întregii vieți.

Acest tip de dans este destinat oricărui copil care iubește mișcarea și dansul, dar și celor care întâmpină dificultăți în exprimarea corporală, emoțională sau socială. Copiii sunt încurajați să se exprime așa cum simt ei, nu există greșit sau corect ci doar diferite feluri de a fi.

 

Atelierele “Sunet și Culoare” (4-6 ani)

În cadrul acestor ateliere sunt combinate audiția muzicală și arta plastică. Exercițiile propuse provin din mai multe zone de exprimare a artelor expresive și conțin elemente de mișcare, (audiție) muzicală și artistice/vizuale. Nu este nevoie de talent artistic pentru a participa în cadrul unui astfel de atelier, ci doar de entuziasm, de dorința de a ne juca, de bucuria de a picta liber și de a ne lă purtați de imaginație.
Atelierele includ în funcție de temele dezvoltate, exerciții de activare a imaginațieipovești și discuțiijoculețe de mișcare și jocuri de încredereexerciții de inter-conectare cu partenerii. Întâlnirile invită la deschidere, spirit ludic, experiment, bucurie și relaxare.

Informații utile

Pedagogi
https://mimabrasov.ro/echipa/

Durata unui atelier 50 min

galerie foto sediu MIMA

Detalii financiare

Grup de 8-12 copii: 40Ron/copil
Grup de 13-20 copii: 35Ron/copil
Grup de 21-30copii: 30 Ron/copil
Rezervarea şi plata se fac pe un numar fix de participanti, costurile sunt nereturnabile.

Condiții de participare la atelier

Ținuta recomandată pentru participarea la atelierele MIMA Muzica ar trebui să fie cât mai lejeră pentru a permite copiilor să se relaxeze, să se conecteze și să trăiască din plin experiența.

Accesul în sălile MiMa Muzica se face doar cu pantofi speciali de interior sau desculți, după cum vă simțiți mai comod. Va rugăm să lăsăți încălțămintea de stradă pe hol în locul special amenajat. Pe parcursul atelierelor recomandăm o ținută cât mai lejeră și multă relaxare.

Vă recomandăm să ajungeți la ateliere cu 10-15 minute înainte de începerea propriu-zisă astfel încât copiii să aibă timp de acomodare cu sala Mima, iar dumneavoastră, ca însoțitori, să puteți discuta puțin abordarea împreună cu pedagogul grupei.

Detalii înscriere

Pentru mai multe detalii, ne puteti scrie pe adresa info@mimabrașov.ro sau ne puteți contacta pe +40751075027 (prin Apel, SMS, Whatsapp), precum si pe pagina noastra de Facebook.

Ulterior veți fi contactați pentru a finaliza toate detaliile.

 

 

 

 

 

 

 

Detalii practice

Pedagogi
  • Echipa MIMA Muzica
Număr ateliere 1 ateliere
Durata atelier 50min
Vârsta 0-99ani
Data de început 02/10/2023
Adresa(e)

str. Victor Babeș, nr 36
Brașov

Informații suplimentare

Ziua/ora

luni-vineri

Grup

, ,