Cântecele lui Zélie – Carte

4000 lei

Cântece pentru copii bazate pe muzică și mișcare. Volumul curpinde partiturile melodiilor dar și  sugestiile pedagogice de lucru (noțiuni muzicale și de mișcare).

Solicită mai multe detalii
Categorie: Etichete: ,

Descriere

Cântecele lui Zelie

Cursurile de muzică MIMA au un suport special, care fac întregul proces de învățare mult mai accesibil și mai distractiv. «Cântecele lui Zelie» reprezintă o colecție care se adresează copiilor, familiilor, educatorilor și pedagogilor generaliști (învățători), precum și celor specializaţi (profesori de muzică).

Originalitatea colecției Cântecele lui Zelie constă în faptul că propune pentru fiecare cântec un set adecvat de mișcari pentru a facilita învăţarea acestuia, care alimentează și dorința și plăcerea copiilor de a se mișca pe muzică.

Cântecele oferă copiilor posibilitatea de a se mișca, de a crea o legătură între mișcare și muzică, de a percepe tempo-ul, ritmul, frazele muzicale, nuanțele, de a experimenta noțiuni muzicale și corporale pe melodie și ritm așa încât să își dezvolte sensibilitatea și capacitatea de exprimare.

Autoarea acestor resurse pedagogice este Anne-Claire Rey-Bellet – profesor la Institutul Dalcroze și la Haute Ecole de Musique din Geneva, pedagog cu o vastă experiență de predarea a muzicii prin metoda Dalcroze.

Colecția a fost foarte apreciată de toți cei ce predau muzica, și care o consideră o resursă valoroasă care îi însoțește în predarea cursurilor de muzică. Colecția originală editată în limba franceză cuprinde 5 volume carte – CD, iar mai multe detalii regăsiți aici: https://zeliechansons.ch.

Orchestrate de Olivier Grimm şi înregistrate pe instrumente acustice, Cântecele lui Zelie o au solistă pe soprana Ioana Damian Bitere, pedagog si coordonator al centrului MIMA Muzica Brasov.

Pe CD sunt incluse și versiunile instrumentale fără voce, interpretate de Olivier Grimm (pian), Carina Jöriman (flaut), Claire Dassesse şi Dorothée Nodé-Langlois (vioară), Kimi Makino şi Manuel Vioque-Judde (viola), Zéphyrin Rey-Bellet (violoncel) şi Theotime Voisin (contrabas).

Pachetul Cântecele lui Zelie conține și o carte cu partituri, indicații pedagoce și sugestii de mișcare ilustrată de Ana Maria Gălețeanu.

Produs de Sympaphonie Editions, Cântecele lui Zelie – Zélie Chansons este un proiect inițiat de Asociația Dalcroze România.

Prima carte – CD în limba română este un proiect al Asociației Dalcroze România Cântecele au fost traduse de către Ana Voinescu, iar ilustrațiile sunt semnate de Ana-Maria Gălețeanu.

 

Detalii practice

Pedagogi
Număr ateliere ateliere
Durata atelier min
Vârsta ani
Data de început
Adresa(e)